Java Hu Hu Hou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bol to len sen, časť dvanásta - Prázdnota? Cesta života.

Srdce.Rozum.Duša.Telo. Láska.Nenávisť. Prázdnota. Plnosť. Osamelosť. Spoločnosť.
Všetko sa strieda. Raz jedno potom to druhé. Max a Janka. Blízkosť a Diaľka. Rozum a láska. Zviera a kráska. Boli spolu. U neho. Ľúbili sa. Ľúbia sa . Boli u nej. Po pár týždňoch. Bol to krásny pocit. Spoločné koncerty. Silné emócie, ktoré doteraz nepoznali. Zmena. Si v dave, no predsa si tam len s jedným človekom. Dvaja vo vlastnom svete uprostred ľudí. Je to zvláštne. Sú spolu. Je to už deväť mesiacov. Deväť mesiacov, ktoré len málokto pokladal za reálne. No oni ich zvládli. Cez slzy, plač, smútok, sklamania a pády. Vysoké hory aj jemné vodopády. Je to umenie. Je to krása. Je to láska. Prvá pusa. Je to rozdiel. Je to páska, ktorá spája. Jeden život, jedna duša. Bez nej len prázdnota všedného života. Uvedomil si to. Opäť. Pomohla mu, prešla ním cez najlepkavejšie blato. Je preč. Na dva mesiace. Na druhom konci sveta. On sám na začiatku leta. O tri mesiace to začne. Budú spolu viac ako zvyčajne. Nová etapa ich bytia. Nová forma ich zžitia. 
Je to prvá. Prvá láska , snáď tá pravá. Otvorená budúcnosť. Veľké sny. Láska. Ruka v ruke. Pozemský život. Láska na lúke. Láska v lese. Láska v mori. Láska v nich horí. Max a Janka. Dva svety. Jeden svet. Dve sedadlá , jeden let. Slzy zahmlia oči, ale očistia srdce. A srdce vidí lepšie ako oči. Posledné riadky. Max chce aspoň na chvíľu odísť a spoznať nové . Život je pred nimi. Cesta dlhá. Plná zákrut a nemá. Otvor oči, napni uši. Navzájom dávajte indície vašej duši. Láska je cesta, navigácia, štart aj cieľ. Miluje chuť jej pier. Ži a nechaj žiť. Miluj a ži. Keď miluješ žiješ. Keď žiješ musíš sa rozhodnúť pre milovanie. 
Stránka sa otáča.


Príbehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014