Java Hu Hu Hou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vianoce? Radšej nie...

Blíži sa nám december.A už to prichádza.Vianočné obdobie.V niektorých obchodoch sú Vianoce už od októbra.Mesto je už vyzdobené, vianočné stánky sa pomaly stavajú...


No nie je nejako skoro? Vianoce už nie sú to čo bývali.Ľudia stresujú, že nemajú upratané, okná sú špinavé...Nemajú peniaze na kupovanie darčekov na ktoré ukazujú mnohé reklamy.Všade sú rôzne klamlivé reklamy.Ale Vianoce sú o niečom inom, nie? 


Kde sa pobrali časy keď bolia ľudia pokope v radosti aj starosti.Keď na štedrú večeru stačila kapustnica a kapor s jednoduchým šalátom.A aj to bol luxus.A žilo sa v pohode bez stresu a kriku.Ľuďom stačilo keď si našli pod stromčekom toľko neznášané ponožky či uštrikovaný sveter od babky.V tejto dobe deti plačú ak si nenájdu v krabici auto na ovládanie či hovoriacu bábiku.A znova sa pýtam: Sú naozaj Vianoce o tomto?Prečo sa už nespievajú vianočné piesne doma?Zaujímavé je že koledy hrajú v rádiu už teraz.Trošku choré....


Z vlastnej skúsenosti poznám reakcie doma.Mama v novembri hovorí, že nie sú peniaze na darčeky.Ale mami mne to nevadí ja nepotrebujem žiadne klenoty a darčeky za stovky eur.Nie je upratané a už je mama nervózna.Mami, kto sa ti díva na okná?Každému sú ukradnuté okrem teba.Ja viem, nechceš sa hanbiť, ale nemáš za čo. A najhoršie na tom je štedrý večer.Na čo sú všetky tie zhony okolo varenia? Však pokoj a rozvahu deň je dlhý, času dosť nemusíme vstávať o siedmej aby sa všetko stíhalo.Cez Vianoce sa má šíriť pokoj nie stres.


Možno aj toto vplýva na môj názor.Proste, už sa mi  Vianoce znechutili.Z náboženského sviatku je sviatok komerčný.Ako každý v dnešnej dobe.Chcel by som zažiť Vianočné sviatky ako keď som bol malý.S pokojom a láskou.Nie stresom a nervami.Prajem aby každý zažil takéto sviatky.Hlavne mladším generáciám.Nevravím, že som starý ale čosi už mám za sebou.


Tak veselé Vianoce všetkým....


Zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    Pred sviatkami stále je zhon a nervozita, každý sa snaží urobiť všetko ako najlepšie vie, aj dávnejšie to tak bolo, len nebol ten agresívny reklamný humbuk kolo toho:)) ...nie je ešte píliš skoro, s vinšom na Vianoce :)) ? Veselé a hlavne pokojné Vianoce ti prajem!
    publikované: 28.11.2011 20:12:11 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zrovna dnes
    som na to myslela....kukam a kukam a kazdy ze sviatky..no a?..nechapem..aj davno sa stavali stromceky-kraasne..krajsie ako teraz tie ocancane po americky cerveno zlato zeleno..boli na nom pernicky, orechy a staval sa na stedry den k stedrej veceri....aj davno sa davali darceky, aj to co bolov mode...ale nebrali sa na darceky pozicky, nemuseli sme mat vsetko..aj davno sa varilo, tradicne jedlo a stacilo a este ho aj opa ostalo..teraz nam nic nestaci..vsetkeho je nam malo..:'(
    publikované: 28.11.2011 20:23:23 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vdsvsd
    sdvvds
    publikované: 28.11.2011 23:22:47 | autor: vdsvsdvs (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014