Java Hu Hu Hou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sme naozaj pripravení na MS v hokeji?

V tomto článku som sa zamýšľal a rozoberal som otázku či sme naozaj pripravení na MS v hokeji ktoré sa konajú od 29. apríla 2011 do 15. mája 2011 u nás na Slovensku.

Som rád, že Vám môžem priblížiť môj názor na otázku : Sme naozaj pripravení na MS v hokeji?

 Myslím si, že pár dní pred začiatkom MS sa stalo veľa závažných situácii.Napríklad odchod Richarda Zedníka z tréningu a jeho neúčasť na MS alebo vyradenie Petra Budaja.Ale poďme pekne od začiatku.Keď tak rozmýšľam môžem si to rozdeliť na 3 body. Po prvé pripravenosť organizátorov a štátu,po druhé pripravenosť fanúšikov a na koniec pripravenosť samotnej reprezentácie.

Na začiatku celý prác na majstrovstvách bola otázka, kde sa bude hrať.Do úvahy pripadli len dve mestá-Bratislava a Košice.Iné mestá nezapadajú do možností, keďže úroveň slovenského hokeja sa dostala za posledné roky na mizernú úroveň.Štát nepodporuje šport a tak to aj vyzerá.Hala v Bratislave sa začala stavať.Áno začala!Lenže nikto nerozmýšľal odkiaľ sa zoberú peniaze na jej výstavbu.Ako vždy štátu ich "darovali" naši chudobní občania.Nakoniec, mesiac pred začiatkom šampionátu, sa hala dokončila, čo je na slovenské pomery zázrak.Ďakujme Pánu Bohu. V novinách som zaznamenal že sa pripravujú aj verejné domy.Robia špeciálne hokejové služby pre svojich zákazníkov.Aspoň niekto bude mať radosť. Dookola sa točila téma o hymne majstrovstiev.Kristína,Gladiátor,AMO a neviem kto ešte všetko urobili hymnu.Narážky na Kristínu boli jasné.Bola odsúdená.Ja sa vyjadrím len jednoducho.Je len jedna pravá slovenská hokejová hymna - Nech Bože Dá!

 Prechádzam na druhý bod- fanúšikovia. Naši "skalní" fanúšikovia už rok dopredu objednávajú miestá v krčmách,baroch,u svojich priateľov...Vymýšľali kam pošlú svoje milované manželky počas šampionátu.Nie, že by sa ich chceli zbaviť.Pravdu povediac ani ja nemám rád ženské komentáre pri športe.Pivné zásoby sa musia doplniť.To znamená, že pivárne budú mať o niečo väčší zisk.Pre toto milujem Slovensko.Vadí mi správanie väčšiny slovenských fanúšikov.Fandia len vtedy keď Slovensko vyhráva.Nehádžem všetkých do jedného vreca. Každý si musí uvedomiť či aj on je taký.Určite sú ale aj takí,ktorí by za našu zem aj život položili.

 Posledný bod prichádza.Náš tím. Mnoho hráčov sa teší na majstrovstvá lebo hráme doma.Hráči z ruskej KHL našťastie prídu a dúfajme, že podajú taký výkon aby sme sa nemuseli hanbiť.Jasné, nie vždy sa dá vyhrať.Raz si hore a raz dole.Hokejisti z NHL sa dostavia len ak nepostúpi ich tím do play-off alebo vypadnú v jeho prvom kole.Ale najskôr sa im musí chcieť hrať.Mladí,talentovaní hráči určite túžia po tom, zahrať si s hviezdami svetovej úrovne.Škoda, nemajú toľko skúseností ako staré esá, aby mohli čeliť veľkému náporu.Aj ich čas príde.Trápi ma jedna vec. Nie je hanba,že jadro nášho tímu tvoria hráči, ktorí vybojovali v roku 2002 zlato?Nové talenty nemajú kde vyrastať a trénovať.Ako som už spomínal, túto chybu pripisujem štátu a tým kompetentným ktorí sa "starajú" o slovenský rozvoj športu.Nepodporujeme štát a potom sa sťažujeme aké lenivé sú naše deti, že len za počítačom sedia,drogujú,fajčia.Pýtam sa: Kde sa majú hrať,zlepšovať?Áno, dajú sa nájsť miesta kde sa dá rozvíjať ale nie na takej vysokej úrovni ako v iných štátoch.Chýbajú tu ľudia ktorí by sa snažili podporiť mladých,nadaných ľudí.Každý myslí len na seba.Sme predsa ľudia.

 Tak toľko moje zamyslenie.Každý si urobte vlastný názor.Ja som utvrdený v názore, že nie sme na tom najlepšie.Skúsim sa dívať na to cez ružové okuliare ale asi ani to nepomôže.Dúfajme že naši chlapci sa dostanú aspoň do osemfinále. Športu zdar!


Zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014