Java Hu Hu Hou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Štát klamstiev a podvodov ?! ... Alebo : Všetko je zadarmo.

Tak za poslednú dobu je toho dosť o čom písať a čo kritizovať.Áno mám len 17 ale celkom am to serie.Tak idem sa do toho obuť.


No začnem tou našou slávnou politikou.Čím častejšie pozerám správy tým ich chcem radšej vypnúť.Všade samé škandály.Nič pozitívne.Idem sa na to trošku pozrieť pohľadom neznalého 17 fagana.Otvorím to všetkými tými krachmi vo svete.Grécko,Taliansko a ešte pár iných štátov sú v krachu.A my im musíme prispieť.Pýtam sa prečo?Tí čo málo majú majú pomáhať tým čo si všetko premrhali a užívali si život na vysokej úrovni.A naši chudáci dôchodcovia čo majú ledva na lieky musia vyžiť.Áno máme si pomáhať.My pomáhame.Ale kto pomôže nám?Myslím, že málokto by sa našiel kto by pomohol maličkému Slovensku.Však na čo..


Euroval...Kríza trvá Európska Únia padá.Doplácajú všetci.Podľa mňa bol už  vstup do EÚ blbosť ako aj prijatie eura.Teraz sa to už ukázalo.No je neskoro.Trpme ďalej.Buďme podnožkou pre "veľkú" Európu, ktorá nás zachráni.Jasné... Možno sa mýlim je to len môj názor,názor obyčajného mladého človeka.


Platina...Čo o nej? Len poďme sa smiať.Platina bola preto taká lacná lebo zoxidovala a potrebovala špeciálne čistenie.Škoda, že platina neoxiduje...


A teraz moje obľúbené školstvo. Neviem či píšem správne ale nemalo by byť vzdelávanie na štátnych základných a stredných školách zadarmo? Prepáčte ak sa mýlim... No ak je zadarmo tak akosi mi nejde do hlavy prečo od nás školy stále pýtajú viac a viac peňazí. Idem to približne zrátať. Ročný príspevok ZRŠ je 25€ na našej škole.Kniha a pracovný zošit z angličtiny ma vyšiel okolo 23€,  a z ruštiny 15€. A tá ruština ešte mimochodom je po česky.Nevravím, že čeština je zlá ale asi na slovenských školách by mohla byť dostupná aj slovenská verzia.A počas roka prídu ďalšie poplatky na exkurzie výcviky a iné ... Keď si to tak dám dokopy za rok zaplatím okolo 80€ ročne za školu. Niekomu sa to môže zdať málo. No zoberte si, že rodina má 3 deti. A mesačný plat rodičov nie je nejaký vysoký ak nie sú nejako lepšie finančne zabezpečení.Cítim to na vlastnej koži, že nemôžem si dovoliť od rodičov peniaze na nejaké osobné účely.Niekedy ešte požičiavam zo svojho aby mali z čoho všetko zaplatiť. Niekto trie biedu niekto sa kúpe v zlate... A potom že sme si všetci rovní a všade je spravodlivosť.


Možno niekto vie o čom hovorím, niekto sa len hlasne smeje. Toto je môj názor a moje pocity, ktoré cítim a žijem.Čo robiť? Asi, ako sa hovorí sa pôjdem sa pásť. Aj keď sú na tom ľudia horšie a za to si ich cením, že nestrácajú nádej a snažia sa žiť. Zostáva mi asi len veriť, že príde niekto a bude sa to snažiť zmeniť.


Ďakujem, aspoň som to zo seba vypustil...



Zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

  1. jawa
    =Čím častejšie pozerám správy = máš pravdu. Stačí ale iba odísť od televízora, alebo ho vypnúť a otvoriť časopis, knihu a selektovať
    =No je neskoro.Trpme ďalej.= nikdy nie je neskoro. Čo spravíš, keď zistíš, že vlaku zlyhali brzdy?
    =Ročný príspevok ZRŠ je 25€=je to dobrovoľný príspevok, platiť nemusíš. Zas na druhú stranu-budete mať viac na stužkovú, keď spätne oň požiadate
    =všetci rovní a všade je spravodlivosť.=len pred bohom a v tom, že všetci sa odoberieme na iný svet. Nie naraz.
    poplatky za niektoré učebnice, si myslím, že sú na celé štúdium. Viem, že sa ti to zdá veľa, ale na 10 mesiacov je to 8€/mesiac a to je 0,25-0,28 na deň. Nestojí viac jedna cigareta, ktorá sa rozplynie? a učenie ti v hlave zostane a učebnicu môžeš predať.
    dotácia štátu na žiaka je 500-540€, čo je podstatne viac, ako príspevok, ktorý si zaplatíš ty. Okrem toho, môžeš sa v škole stravovať a cena jedného obeda ťa vyjde na menej, ako by si si kúpil bagetu.
    Nehájim, že v štáte nie sú klamstvá a podvody. Musím ťa pochváliť, že sa mi tvoj príspevok veeeľmi páči.


    publikované: 07.11.2011 20:28:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. RE:
    Tak neviem nám stále hovoria že ten poplatok zaplatiť musíme takže neviem ako to je a určite ich nevracajú teda nevrátilli nikomu ako viem ja :)
    a s tými učebnicami :) naše učiteľky nechcú knihy po iných žiakoch lebo sú popísané a často sa v nich robia cvičenia takže asi to nepredám a ceruzkou písať je pre mňa nie najlepšie :)
    áno, zostane mi to v hlave teda ko čo :D cigarety nefajčím ani nepodporujem fajčiarov najradšej by som to zrušil , to len tak narážam na to :)
    ale vďaka za reakciu :)
    publikované: 07.11.2011 21:05:03 | autor: CrazyWolf (e-mail, web, autorizovaný)
  3. jawa
    na začiatku roka my rodičia odhlasujeme dobrovoľný príspevok školy, ktorý si zástupcovia ZRŠ navrhujú sami a aj upravujú, napr. máš dvoch súrodencov, t.z., že každý z vás prispeje 1/3. Peniaze idú na zakúpenie rôznych pomôcok, príspevky exkurzií, PC, stáže, ale môžu´ísť i na zakúpenie kníh na konci roka, výlety. Napr. aj ak trieda nevyčerpala 30% v 1.,2. a v 3.ročníku, tieto si môže požiadať riaditeľa spolu s 50% vo 4. ročníku na stužkovú, na maturitné skúšky . Nesmú ísť na platy a odmeny zamestnancov, ale ako odmena pre žiaka za vyhratie olympiády alebo SOČ ísť môžu. A prečo to viem? Bola som hospodárkou v ZRŠ

    http://www.sme.sk/c/5021413/nezakonne-poplatky-su-problemom-aj-zakladnych-a-strednych-skol.html

    je dobre, že nefajčíš.
    publikované: 07.11.2011 21:34:07 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Vasilka
    vieš si predstaviť, čo by narobili učiteľky, keby sme tzv dobrovoľný príspevok nezaplatili???... juj, už teraz sa smejem, lebo dva týždne pred termínom splatenia nosil výkričníky, že zaplatiť rodičovské...:-)))
    publikované: 08.11.2011 12:59:40 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. RE
    vasilisa26: No celkom zaujímavé informácie :) aspoň som zase o niečo múdrejší :)no bol by som zvedavý ako by sa zatvárila riaditeľka keby som jej to povedal :) a ešte ma niečo napadlo :) jedna otázočka prečo je názov komentu JAWA? :D je mi to trošku známe tak som zvedvaž že odkiaľ to poznáš :D dala si mi chrobáka do hlavy :!)
    matahar: presne na to som narážal :) pýtajú to stle dookola kým to nezaplatíme :)
    publikované: 08.11.2011 17:10:16 | autor: CrazyWolf (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ja som si
    vzdy myslela,ze je to povinne,aj nasi.a inak,ako sa spomina v clanku u mh,netreba tolko investovat len do spokojneho basenia basmenov,hodilo by sa i do starych a nevladnych,ktori nic zle neurobili,tak nemozu sediet v teplej base a i do deti a mladych,ktori su vzletne povedane "nasa buducnost" a nevzletne,ze budu makat na nase dochodky,tak by sa hodilo,aby boli kvalifikovani a makali vela,lebo moc neostane,ked sa moc tuneluje...
    publikované: 08.11.2011 19:04:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. MH,
    Java, ja som preto uviedla ten článok inšpekcie. Školy využívajú nevedomosť a na druhej strane sú rady, že si aspoň trochu ešte polepšia. Veď veda ide dopredu a teda aj informácie. Stále sa hovorí o digitalizácii školstva, ale tie školy nemajú tých peňazí naviac veľa, aby zakúpili trebárs interaktívne tabule do každej triedy a čo je napr. 1 na 22 tried? Viem, že tých 25,€ môže byť naraz veľa, ale nikde sa nepíše, že ich nemôžeš poslať aj na 3 krát. Na druhej strane asi každá triedna chce pred riaditeľkou dobre vypadať, keď zahlási, že deti dali príspevok všetci. Znovu upozorňujem, že učitelia nesmú!!!!!!!!!príspevky ZRŠ vyberať. Prevodom, alebo šekom
    publikované: 08.11.2011 19:34:06 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014