Java Hu Hu Hou

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Alea iacta est? ...

Kocky sú hodené...Veríte na osud? Že všetko je už predurčené a my žijeme len úlohu herca, ktorý má stanovený scenár? Ja nie. Myslím si, že život každého človeka sa dá ovplyvniť, zmeniť. Či už rôznymi životnými situáciami alebo pôsobením ľudí, ktorí sa hýbu v blízkosti osoby. Na osud jednoducho neverím.
Ak by malo byť všetko predurčené, načo by ľudia menili svoj život? Či už k lepšiemu alebo horšiemu na tom asi nezáleží. Ale menia ho! No pravda je, že mnohí ho nechcú zmeniť alebo nenachádzajú sily k zmene. Týmto ľuďom sa ja osobne snažím pomáhať.
Trošku odbočím od témy....Pravdupovediac neznášam nervóznych ľudí. Aj keď ja som tiež niekedy taký istý, ale viem sa ovládať, keďže by som povedal že som z veľkej časti flegmatik viem všetky situácie predýchať a snažím sa ich riešiť s chladnou hlavou. Skúste sa zamyslieť... Čo keby sa každý, ktorého niečo naštve, namiesto toho aby nadával, rozbíjal veci okolo seba, sa poriadne nadýchol a všetko pokojne riešil. Možno by problém vyriešili lepšie a nemali by žiadne škody na majetku alebo na zdraví J. Svet by bol hneď krajší, pokojnejší. A tu je vlastne tiež tá zmena, zmena samého seba.
Ako som už spomínal som flegmatik. Je len málo vecí, ktoré ma dokážu vyviesť z miery alebo dosť do depresie. A tie veci sú vzťahy medzi osobami, ktoré sú mi blízke. Hlavne vzťah s opačným pohlavím. Ďalšou vecou sú problémy sveta ako napríklad vojny ,rasizmus, katastrofy, ničenie prírody. A keby sme my ľudia rozmýšľali trochu hlavou a nedychtili by sme iba za peniazmi využívali by sme našu matku Zem lepšie. Nebola by taká zničená. Lenže sila peňazí bola je aj bude ovládať tých najslabších ľudí, ktorí si myslia že sú pánmi sveta. Ale sú to len nuly. Nedokážu ovládať svoje túžby.

Na koniec dodám len jeden výrok: „ Život je zmena.“ Tak sa snažme meniť svet. A začnime najlepšie od seba . Veď život sa dá zmeniť!


Zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014